Tippek az online üzleti és internetes marketinghez


Sokan úgy gondolják, hogy az interneten gyorsan és könnyen pénzt lehet keresni, különösebb képzés vagy tapasztalat nélkül. Hamar rájönnek, hogy ez egyáltalán nem igaz. Az internetes marketing a sikeres online üzlet elengedhetetlen eszköze. Olvasson tovább néhány hasznos tippért, hogy elindulhasson.


A videomarketing az egyik olyan online aranybánya, amelyet csak most kezdenek felfedezni. Minden bölcs marketingtervnek tartalmaznia kell valamilyen expozíciót a népszerű videóoldalakon. A legegyszerűbb módszerek, mint például egy link beillesztése a videóba, csodálatosan működnek a cél érdekében anélkül, hogy túlságosan tolakodóak lennének.


A nagyobb expozíció érdekében érdemes felvenni egy videót, amelyen Ön bemutatja a terméket. Akár egy használati útmutatót is készíthet, hogy segítse a termékkel rendelkezőket, és megmutassa a lehetőségeket a potenciális vásárlóknak. Tegye közzé ezt a videót a saját weboldalán és a népszerű videohoszting oldalakon is. Ne felejtse el a videót a megfelelő kulcsszavakkal megjelölni.


Ha ingyen ad valamit, az remek módja annak, hogy a látogatókat arra ösztönözze, hogy feliratkozzanak a levelezőlistára. Az e-mail marketing nagy profitpotenciállal rendelkezik, és internetes marketingesként az egyik legfontosabb prioritása a listaépítés kell, hogy legyen. Ennek egyik egyszerű módja, hogy ír egy jelentést vagy e-könyvet, majd ingyenesen felajánlja azt látogatóinak, cserébe azért, hogy feliratkozzanak a levelezőlistájára.


Győződjön meg róla, hogy a weboldalán elvégzi a takarítást, hogy megállapítsa, vannak-e olyan linkek, amelyek elromlottak. Egy rosszul működő link frusztrálja az ügyfeleit, és arra késztetheti őket, hogy elhagyják az oldalát. Ez árt az eladásainak, és csökkenti a potenciális nyereséget, amit elérhet.


Amikor domain-t vásárol a vállalkozásához, fontolja meg, hogy olyan domain-t vásároljon, amellyel a webhelyét összetéveszthetik. Például, ha tévedésből a Google-ra megy, a googel.com még mindig átirányítja Önt a kívánt helyre. Ha hasonló domainneveket vásárol, biztosíthatja, hogy ügyfelei minden alkalommal célba találjanak.


Amikor webhelyet készít, és megpróbálja értékesíteni vállalkozását, ellenőrizze, hogyan néz ki és hogyan működik a webhely több böngészőben. Lehet, hogy a Firefoxon jól működik, de megnézte már, hogyan kezeli az Opera? Még ha kevésbé népszerű böngészőről van is szó, akkor is ellenőrizze, hogy a webhelye mennyire jól működik rajta.


Az internetes marketing szempontjából fontos, hogy a webhelyek kissé egyszerűek legyenek, és ezt a webmesterek gyakran figyelmen kívül hagyják. A professzionális weboldaltervezők gyakran szeretnek divatos multimédiás funkciókat, például a Microsoft Silverlightját vagy az Adobe Flash-t kínálni a weboldal-tulajdonosoknak. A jó webdesignerek figyelembe veszik, hogy a webhelyük néhány látogatója nem rendelkezik a legmodernebb technológiával. 

A termék leírásakor rendkívül őszintének kell lennie. A legtöbb ember átlát a tipikus reklámdiskurzusokon. Beszéljen a termék előnyeiről, de a korlátairól is. Természetesen a pozitívumokra kell összpontosítania, de próbáljon úgy hangzani, mint aki inkább tanácsot ad, minthogy megpróbáljon eladni valamit.


Hozzon létre egy blogot, és kínáljon RSS feedet. A blogolás hatékony módja vállalkozása marketingjének, ráadásul gyorsan és egyszerűen adhat hozzá új tartalmakat anélkül, hogy bármilyen HTML-t kellene megtanulnia. Az RSS-feed lehetővé teszi, hogy tartalmát más webhelyekre is eljuttassa, így növelheti vállalkozása ismertségét.


Lehet, hogy korábban már próbálkozott internetes marketinggel, de úgy érezte, hogy fel akarja adni, mert túl sok volt a munka. Azonban láthatja, hogy az imént megosztott mutatókat viszonylag egyszerű megvalósítani. Próbálja ki ezt a néhány egyszerű lépést, és kezdjen el pénzt keresni már most, online, mindössze egy kis koncentrált internetes marketing erőfeszítéssel.

© Copyright legolcsobb