Tanácsokat keres a közösségi média marketingről? - ne keressen tovább!


A közösségi média valójában már sokkal régebb óta létezik, mint azt valószínűleg gondolná. Az, hogy ezt a médiát marketingeszközként használhatják a vállalkozások, egy új és fejlődő koncepció. Mindig lesznek gyorsabb és jobb módszerek arra, hogy a cég üzenete az online médián keresztül terjedjen, de néhány alapvető megközelítésnek állandónak kell maradnia.


Aktuális és releváns bloggal kell rendelkeznie. A blogok kiváló helyül szolgálnak az akciókról vagy eladásokról szóló információk közzétételére. Ez a tökéletes hely arra is, hogy fontos információkat, például hely- és óraszám változásokat tegyen közzé. Ne felejtse el ezeket az információkat a blogbejegyzésekbe foglalni.


Adjon hozzá egy "Retweet" gombot minden blogbejegyzés tetejére. Ha ezt a bejegyzés tetején helyezi el, megkönnyíti mások számára, hogy Twitteren keresztül megosszák a blogját. Ez lehetővé teszi, hogy több embert, gyakrabban érjen el.


Ha a közösségi médiát használja terméke népszerűsítésére, és írt egy blogbejegyzést, tegye ki azt a Facebook-oldalára is. Így mindenki, aki rajta van az ismerősei listáján, hozzáférhet a blogbejegyzéséhez. Ugyanez igaz más közösségi oldalakra is.


Keresse meg a szakterületén belüli bloggereket, és hagyjon megjegyzéseket a blogjaikon. A hozzászólásokban az a nagyszerű, hogy általában egy linket is hagyhat a kommentben, így az adott blog olvasói megtalálhatják webhelyét vagy blogját. Bár a nagyobb követőkkel rendelkező blogokhoz való ragaszkodás nagyobb valószínűséggel generál nagyobb forgalmat az Ön számára, a kisebb blogok látogatói is összeadódhatnak.


A közösségi média használata során próbáljon meg együttműködni más emberekkel és cégekkel. Amikor az Ön tartalmára hivatkoznak, vagy megosztják az Ön tartalmát, akkor egy teljesen új rajongói és követői csoporttal találkozhat. Viszonozza a szívességet, és linkeljen az ő tartalmukra is. Minél több ember hivatkozik az Ön tartalmára és közösségi média bejegyzéseire, annál jobban jár.


Soha ne spameljen, amikor a közösségi médiában posztol. A spam posztolás a leggyorsabb módja a követők elvesztésének, valamint az Ön és cége hírnevének romlásához. A Facebookon, a Twitteren és más közösségi oldalakon megjelenő spam-posztok megnehezítenek minden legitim marketinget. Ha a posztjai csak néhány szóból és egy termékre mutató linkből állnak, akkor spamet posztol. Adjon releváns tartalmat vagy véleményeket a posztolt linkekkel együtt.


Ne felejtse el, hogy a közösségi hálózati profiljain közzétegye a weboldalára vagy blogjára mutató linket. Ha valaki egy közösségi hálózaton hall az Ön termékeiről, akkor több információhoz kell hozzáférnie, és látnia kell, hogy mit használ kirakatként, mielőtt döntene a vásárlás mellett.


Fontolja meg a kiszervezést, amikor közösségi média marketingkampányt indít. Számos magasan képzett és tapasztalt forrás áll rendelkezésére, amelyeket felhasználhat a közösségi média marketing eredményeinek optimalizálásához. Lehet, hogy többe kerül, mintha maga végezné, de a közösségi médiamarketingben szerzett tapasztalataiknak köszönhető potenciális üzletnövekedés valószínűleg meg fogja érni.


A követők száma a közösségi médiamarketingben elért sikerének mérőszáma. Sok ikonikus nevű nagyvállalat csak azért szerez követőket, mert az emberek kedvelik a terméküket. Kisebb cégek nélkül az ikonikus nevek ott a követők száma a cégének van egy közvetlen kapcsolat, hogy mennyire sikeres a közösségi média marketing csinál.


Szívlelje meg ezt a tanácsot, de találja meg a saját útját a közösségi média marketingben is. A nagy konkurencia mellett kulcsfontosságú, hogy a tartalma egyedi legyen. Használja fel mindazt, amit ebből a cikkből tanult, hogy minél nagyobb sikert érjen el.

© Copyright legolcsobb